Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Trafik sigortası, aracınızla bir kazaya karışmanız durumunda karşı taraf ve üçüncü şahıslara verebileceğiniz hasarla ilişkin masrafları karşılayan, zorunlu bir araç sigortasıdır. Kısaca karşı tarafta meydana gelebilecek bedensel ve maddi zararları teminat limitleri içerisinde ödeyerek bütçenizi korur.

Zorunlu Trafik Sigortası Teklifi Sunabileceğimiz Sigorta Şirketleri

Zorunlu Trafik Sigortası Teklif

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
Select an option

İmay Sigorta Avantajları

Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinin sunmuş olduğu sigorta paketleri arasından en uygun teklifleri sunuyoruz!

10 FarklıSigorta Şirketi

Özel
İndirim

7/24
Destek

25+ Yıl
Tecrübe

Trafik Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Zorunlu trafik trafik sigortası fiyatları; aracınızın modeline, trafik basamak koduna ve bulunduğunuz şehire göre değişiklik gösterir. Trafik sigortası tavan fiyatları da her ay Sigorta Bilgi Merkezi tarafından belirlenir. Sigorta şirketleri ise her ay belirlenen trafik sigortası tavan fiyatlarına göre trafik sigortası teklifi verirler. Üst sınır limit olarak, sigorta şirketine göre fiyatlar değişiklik gösterir.

Siz de aracınızın trafik sigortası fiyatını öğrenmek için Trafik Sigortası fiyatları ve detaylarına ait en güncel bilgiyi almak için trafik sigortası teklifi alıp sigorta uzmanlarımızın sizi aramasını sağlayabilirsiniz. Ya da direkt trafik sigorta destek hattımız olan 0 216 441 44 00 veya 216 441 44 01’i arayarak fiyatları öğrenebilirsiniz.

Trafik sigortası kaza olması halinde belirli limitler içerisinde karşı tarafın ve üçüncü kişilerin hasar masraflarını kapsayan bir sigortadır. Kazaya sizin aracınız neden olmuşsa karşı tarafın aracındaki maddi hasarlar trafik sigortası poliçeniz tarafından karşılanır. Aynı zamanda kamuya (lamba, elektrik direği, vb.) ve üçüncü kişilere ait mallarda oluşabilecek maddi hasarlar da (dükkan, ev vb.) sigorta kapsamında yer alır.

Eğer kaza sırasında maddi hasarın dışında fiziki zarar da meydana gelirse fiziki zararlar ve yaralanmalar da trafik sigortanız ile teminat altına alınır. Trafik sigortanız yaralılara yapılan ilk yardım hizmetlerini, tedavileri, muayeneleri, ilaçlar gibi masrafları da kapsar. Ayrıca trafik sigortası yaptırdığınız zaman sigortanız kazada vefat durumu var ise defin masraflarını da karşılar. Eğer vefat eden kişi veya kişilerin bakmak ile yükümlü olduğu kişiler varsa trafik sigortanız ile bu zaman zarında destek alamadıkları için onların da zararları sigortanız tarafından karşılanır. Kaza sırasında yararlanan kişinin, kısmi yada süresiz çalışamaz duruma düşmesi, ekonomik gelirin ortadan kalkması ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin destekten yoksun kalması gibi durumlar da trafik sigortanız ile güvence altına alınır.

Kazada hatalı olmamanıza rağmen karşı taraf, sizin hatalı olduğunuzu iddia edebilir ve size karşı dava açabilir. Böyle bir durum olması durumunda trafik sigortanız savunma masraflarınızı da karşılar. Yani mahkeme ve avukat ücretleri de teminat altına alınır.

Trafik sigortası süresi 1 yıldır ve bu süre sonunda poliçenizi yenilemeniz gerekmektedir. Trafik sigortanızı yaptırmadan trafiğe çıkmanız durumunda yaptırımlar ve para cezası ile karşı karşıya kalırsınız.

Zorunlu trafik sigortanızın kaza olması durumunda ne kadar ödeme yapacağı, trafik sigortası limitleri kapsamında Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen bir durumdur. Teminat limitleri aracınızın türüne ve hasarın meydana gelme şekline göre de değişiklik gösterir.

Trafik sigortasının kazada ödeme başına limitleri aşağıdaki gibidir.

  • Maddi hasarlarda araç başına 100.000 TL, kaza başına 200.000 TL,
  • Sağlık giderleri kişi başına 1.000.000 TL,
  • Sakatlanma ve ölümde kişi başına 1.000.000 TL, kaza başına 5.000.000 TL’dir.

Trafik sigortanızın zarar masraflarını karşılaması için aracınızın trafikte olması ve seyir hâlinde olması gerekiyor. Zorunlu trafik sigortanızı yalnızca karşı taraf ve üçüncü şahıslarda oluşabilecek maddi ve fiziki zararlarını karşılamak için kullanabilirsiniz.

  • Kazada kusurlu olmanız halinde tazminat talepleriniz teminat kapsamında değerlendirilmez. Yani trafik sigortanız tazminat talep ettiğiniz için size ödeme yapmaz.
  • Varsa eşiniz, çocuklarınız ve birlikte yaşadığınız kardeşinizin zararları için de tazminat talebinde bulunursanız talebiniz yine olumsuz sonuçlanır.
  • Aracınızda yanınızda bulunan bagaj gibi eşyalar dışında taşınan diğer mallar da maddi zarar görebilir. Bunun sonucunda oluşabilecek talepleriniz de trafik sigortası kapsamı dışında değerlendirilir.
  • Aracınıza ve aracınız ile çekilen römorklarda zarar ortaya çıkabilir. Bu sebeple sigorta şirketinizden ödeme talep ederseniz bunlar da sigortanız tarafından kapsam dışında değerlendirilir.